PROTOIERIA ONEŞTI

Ziua de luptă împotriva cancerului sărbătorită în biserica Sf. M. Mc. Varvara din Salina Târgu-Ocna

Ziua de 10 februarie, a cinstirii Sfântului Sfințit Mucenic Haralambie și totodată ziua de luptă împotriva cancerului, a fost sărbătorită în mod solemn astăzi în biserica Sf. M. Mc. Varvara din Mina Salina, Târgu-Ocna.
Cu binecuvântarea ÎPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului și la îndemnul P.C. Pr. Protoiereu Ioan Bârgăoanu, preoți din Protopopiatul Onești, cât și din Protopopiatul Moinești, au săvârșit Acatistul Icoanei Maicii Domnului Pantanassa (tămăduitoare de cancer), Sfânta Liturghie și apoi Taina Sfântului Maslu.
În acest timp turistii prezenți au putut să se roage împreună pentru toți bolnavii de cancer și nu numai din familiile lor, dând curs îndemnului cărții Înțelpciunii lui Isus, fiul lui Sirah, care zice: „Fiule! În boala ta nu fi nebăgător de seamă; ci te roagă Domnului şi El te va tămădui” (Înțelpciunea lui Isus Sirah 38, 9).
La sfârșitul programului liturgic a fost evocat mesajul ÎPS Ioachim cu ocazia acestei zile și au fost rostite rugăciuni pentru vindecarea celor bolnavi de cancer.
(A consemnat Pr. Elisei Roncea)

sus