PROTOIERIA ONEŞTI

Proiectul social filantropic “Prânzul pe roate”

Anul acesta, se împlinesc trei ani de când în Protoieria Oneşti, în cadrul Asociaţiei „Filantropia Oneşteană” a Catedralei „Pogorârea Sf. Duh”, s-a demarat acest proiect social filantropic cu Binecuvântarea Înaltpresfinţitului Părinte Ioachim Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.
În urma schimbului de experianţă împărtăşit de colegii Echipei FORTE, în luna martie a anului 2013 am iniţiat proiectul social filantropic ”Prânzul pe roate ”. În cadrul acestei activităţi, cinsprezece bătrâni din municipiul Oneşti primesc în zilele de luni şi joi un prânz cald.
Beneficiarii pe care îi asistăm social sunt singuri, cu posibilităţi financiare foarte mici, imobilizaţi, iar acest ajutor este binevenit pentru a suplini nevoile lor.
Pe lângă acest sprijin material, cel mai important este că îi putem consilia şi încuraja în această perioadă dificilă a vieţii, când puterile sunt slăbite şi susţinerile din partea familiei sunt reduse sau inexistente.
Mulţimim Bunului Dumnezeu că putem să aducem o rază de lumină în sufletele acestor bătrâni şi dorim ca această activitate să o derulăm mulţi ani înainte.
Asistent social, Raluca Maria Alupei

sus