PROTOIERIA ONEŞTI

Liturghia pentru nevăzători, primul mărțișor în așteptarea dulcei primăveri

Astăzi, 23 februarie 2017, Capela "Sfântul Pantelimon" a Spitalului Municipal Onești a fost din nou gazdă rugătoare către Doctorul sufletelor și al trupurilor, pentru membrii Asociației de nevăzători a municipiului nostru.
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Ioachim, s-a săvârșit după obicei Sfânta Liturghie dedicată lor, iar din partea Ierarhului nostru, prin Părintele Protopop Ioan Bârgăoanu s-au împărțit celor prezenți daruri.
Pe lângă cuvântul de mângâiere al dumnezeieștilor învățături, cei ce s-au rugat astăzi în capela spitalului au primit încă un dar de suflet, un dar de rugăciune și binecuvântare, o carte cu paraclise și rugăciuni dedicate Sfântului Tămăduitor Nectarie.
Prin acest dar se dorește apropierea în rugăciune a celor ce văd cu ochii trupești cu cei ce văd mai bine prin ochii sufletești, cei apropiați ai nevăzătorilor să le șoptească din această carte pilda mântuitoare a sfintei credințe, nepot către bunic, frate către frate, creștin către creștin.
Acest mărțișor de rugăciune folosește tuturor! La final toți au fost invitați la un program mai intens de rugăciune, caracteristic perioadei deosebite a Triodului.
Prin urmare, în Capela Sfântului Pantelimon s-a anunțat săvârșirea Dumnezeieștii Liturghii a Darurilor mai înainte sfințite, în fiecare zi de joi a Postului Mare, iar în fiecare vineri Taina Sfântului Maslu! Post cu bucurie, spre Marea Bucurie a Învierii!

sus