PROTOIERIA ONEŞTI

"Inimă de mamă"

"Inimă de mamă"
*poem închinat mamelor de 8 martie, alcătuit de Arhiepiscop Ioachim

Copilul își scaldă chipul în lumină diafană,
Se uită la chipul mamei, ca la Hristos în icoană.
După un timp de gândire, reîncepe să vorbească.
Și spune aceste vorbe de sorginte îngerească:
„Dacă inima ta, mamă, a făcut-o Dumnezeu,
Cred că, la ea Creatorul, a pus tot efortul Său.
În inima ta, măicuță, poate încăpea tot cerul
Că ești mamă iubitoare și te-nvăluie misterul.”
Îndemn,
Azi, în prag de primăvară, fiecare puișor
Să ofere mamei sale inima, ca mărțișor.
Iar pe pieptul ei de mamă, pe lângă doi motocei,
Să așeze, din iubire, și-un buchet de ghiocei.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, elevii clasei a V-a B, ai Şcolii Gimnaziale ,,Emil Racoviţă’’, Oneşti, alături de doamna profesoară de religie, Coşa Elena Daniela şi preot capelan Cuibar Petrică, s-au implicat în activitatea ,, BUCURIA DE A DĂRUI ’’,din cadrul proiectului ,,SUFLET DE COPIL PĂSTRAT ÎN CUVÂNT ŞI CULOARE’’.
Elevii au înţeles că Ziua de 8 Martie, fără faptele care spun mai mult decât o vorbă, nu ar avea niciun farmec. În cadrul orelor de religie, ei au învăţat, că fapta bună, este o treapta spre cer. Şi plini de entuziasm, au trecut la treabă. 
Ieri, 08.03.2017, au vizitat doamnele vârstnice, aflate pe patul de suferinţă, în cadrul Spitalul Municipal ,,Sf.Ierarh dr.Luca’’, Oneşti . Elevii au împărţit felicitări create de ei, mărţişoare şi fructe,înţelegând că valoarea unui om rezidǎ ȋn ceea ce este capabil sǎ dea. 
Au încercat astfel, ca prin fapta lor, să aducă bucuria în sufletul persoanelor suferinde şi să le însenineze chipurile brăzdate de durere , în această zi deosebită. 
În acelaşi timp, elevii au înţeles cât de important este să ai grijă de sănătatea trupească.

,,Sunt încântată că am putut să particip la această activitate,de a vizita persoanele aflate în suferinţă .M-a emoţionat bucuria exprimată de feţele doamnelor, la care au ajuns darurile noastre.Chiar dacă aceste persoane sunt suferinde, m-a impresionat credinţa lor şi dragostea cu care ne-au primit. Mă bucur că , deşi sunt doar un copil, pot face lucruri mari.’’( Apetri Andreea, clasa a V-a B).
,, Cu o săptămână în urmă, doamna profesoară de religie, Coşa Daniela ne-a dat şansa de a face din nou o faptă bună : să vizităm persoanele bolnave ,din spital. Eu am fost foarte entuziasmată când am auzit de toate aceste lucruri şi în capul meu a fost un răspuns clar : „ Vreau si eu să particip! Trebuie să o fac!”. 
Astfel,am simţit o mare bucurie şi în sufletul şi în inima mea s-a născut un sentiment puternic de fericire pe care nu îl simţi oricând!
A fost o activitate foarte frumoasă, care m-a surprins , pentru că am făcut-o pentru prima dată’’( Biţoiu Bianca, clasa a V-a B)

sus