PROTOIERIA ONEŞTI

Evaluarea proiectelor participante la concursul „Icoana și Școala mărturisirii”, la Onești

Proiectul național de creație „Icoana și Școala mărturisirii”, derulat cu binecuvântarea IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim și în Protoieria Onești, a ajuns la momentul evaluării.
Acesta s-a derulat în următoarele parohii și școli: Parohia „Sfânta Parascheva”, Sănduleni, Parohia „Sfinții Voievozi”, Larga; Parohia „Izvorul Tămăduirii”, Onești; Parohia Mânăstirea Cașin şi Parohia „Sfântul Ilie”, Slănic Moldova; Liceul Tehnologic din Târgu-Ocna; Școala Hăghiac din Dofteana; Școala nr. 1 din Târgu-Ocna și Școala de reeducare penitenciară din Târgu-Ocna.
Pe lângă preoți, cadre didactice și alte diverse persoane, a fost implicat în derularea acestui proiect un număr de 93 elevi.
În data de 21 martie a.c., comisia constituită din părintele protoiereu Ioan Bârgăoanu, părintele Petru Roncea, coordonator pentru activitatea catehetică pe Protoieria Onești, părintele Corneliu Jupenschi, părintele Petrică Cautiș, profesor Nicoleta Mazilu și pictor Marian Hulașu, după consultarea proiectelor, a deliberat ca premiul I să fie oferit elevei Iulia Merlușcă, coordonată de prof. Coșa Elena Daniela de la Școala Gimnazială „Emil Racoviță”, Onești, în proiectul derulat de Parohia „Izvorul Tămăduirii”, Onești.
Premiul al II-lea a revenit elevului A.I. 17 de la Școala de reeducare penitenciară Târgu-Ocna, în proiectul derulat de Parohia „Sfântul Ilie”, Slănic Moldova, iar premiul al III-lea, elevei Cazacu Daiana Mihaela de la Parohia „Sfinții Voievozi”, Larga.
Comisia de evaluare a fost asistată de părintele Daniel Marari, inspector eparhial pentru catehizare în cadrul Sectorului Cultural al Administrației Eparhiale.
Toți elevii participanți la Proiectul „Icoana și Școala mărturisirii” vor fi premiați în cadrul festiv al sărbătorilor ștefaniene din 2 iulie 2017 de la Borzești.
(Pr. Petru Roncea)

sus