PROTOIERIA ONEŞTI

A apărut un nou număr al revistei „Sarea pământului”

La Târgu-Ocna a apărut pentru a 49-a oară, cu binecuvântarea IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, buletinul trimestrial „Sarea pământului”.
Fondată în anul 2005, revista prezintă activitățile misionar-pastorale și culturale ale parohiilor stațiunii Târgu-Ocna și nu numai, dar și alte diverse activități sau subiecte de interes general, anul acesta un loc important ocupându-l comemorarea a 100 de ani de la evenimentele istorice care au marcat istoria poporului român prin luptele din această zonă de foc din Primul Război Mondial.
Confruntările armate de la Coșna și Cireșoaia, adăugate celor din triunghiul de foc Mărăști-Mărășești-Oituz, au schimbat cursul istoriei pregătind națiunea română pentru mult-doritul moment al Unirii într-o singură Țară, România, din anul 1918.
Credincioșii parohiilor din Târgu-Ocna vor primi revista în dar, contribuția financiară pentru tipărirea ei fiind oferită de Primăria orașului Târgu-Ocna.
Pentru toți doritorii, ea poate fi răsfoită și în format digital pe www.potirulviisoarei.ro.
Fiind în al 13-lea an de apariție continuă, revista a devenit deja o emblemă a urbei sării de pe Trotuș, ocupând un loc important în panoplia mijloacelor de promovare a stațiunii pe mapamond.
(fondator, preot Petru Roncea)

sus