PROTOIERIA ONEŞTI

Spectacol de Paşti ,,Trepte spre Înviere''

,,Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, încât a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică’’(Ioan 3,16)
Coordonatori: prof. Elena Daniela Cosa - Şcoala Gimnazială ,,Emil Racoviţă'' şi prof. Marta Pânzaru - Şcoala Gimnazială ,,Sfântul Voievod Stefan cel Mare '', Onesti
Pentru noi toţi, primăvara nu este numai anotimpul renaşterii naturii la viaţă, ci şi acela al renaşterii spirituale, prilejuită de Marea Sărbătoare a Învierii Domnului. 
Prin cânt, cu glasurile lor cristaline, calde şi tremurând de emoţie, cu talentul extraordinar, prin sceneta ,,Patimile şi Învierea Domnului’’, elevii au incercat să exprime cel mai bine, momentele legate de viaţa Mântuitorului Iisus Hristos. 
Elevii celor două şcoli au prezentat în Aula Bibliotecii Municipale, un spectacol de Paşti, încercând să reintre, alături de părinţi şi cadrele didactice, în atmosfera spirituală a sărbătorii, să aducă în sufletele tuturor o bucurie de nedescris.
,,Spectacolul de Paşti a fost o experienţă deosebită. Am învăţat că actoria nu este un lucru uşor aşa cum vedem la televizor, ci un lucru foarte serios, dificil, cu multă muncă în spate.
Că Religia nu este doar un obiect de studiu la şcoală, în care învăţăm despre Viaţa Domnului, ci şi un sentiment spiritual foarte puternic.’’
( Iulia Merluşcă-clasa a VII-a)
prof. Elena Daniela Coșa

sus