PROTOIERIA ONEŞTI

Campanie de prevenire a delincvenţei juvenile şi a abandonului şcolar

Cu binecuvântarea Înaltpresfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în cadrul Protoieriei Oneşti, se derulează cea de a doua etapă a Campaniei de prevenire a delincvenţei juvenile şi a abandonului şcolar, care se desfăşoară în cadrul Proiectului eparhial misionar ,,În temniţă am fost şi aţi venit la Mine" (Matei 25, 36).
Cu binecuvântarea Înaltpresfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în cadrul Protoieriei Oneşti, se derulează cea de a doua etapă a Campaniei de prevenire a delincvenţei juvenile şi a abandonului şcolar, care se desfăşoară în cadrul Proiectului eparhial misionar „În temniţă am fost şi aţi venit la Mine (Matei 25, 36)".
Debutul acesteia a avut loc în luna noiembrie a anului 2016, în cadrul Centrului Educativ - Târgu Ocna, iar din luna martie a acestui an această campanie este în plină desfăşurare în unităţile de învăţământ din municipiul Oneşti şi oraşul Târgu Ocna.
În acestă perioadă, asistenții sociali implicați au putut fi prezenţi în mijlocul mai multor elevi din Colegiile Naţionale, Liceele Tehnologice și Şcolile Gimnaziale după cum urmează: Liceul Tehnologic Târgu Ocna, Liceul Tehnologic Oneşti, Şcoala Gimnazială Ghiţă Mocanu şi Colegiul Sportiv Nadia Comăneci.
În perioada următoare această campanie va fi derulată şi în celelalte Colegii şi Şcoli Gimnaziale din Oneşti şi Târgu Ocna până la sfârşitul anului şcolar. În toate sesiunile de informare au fost prezenţi minorii şi tinerii de la Centrul Educativ Târgu Ocna, împreună cu reprezentanţii oficiali şi cadrele didactice de la Şcoala Generală nr.7 Târgu Ocna cu care împreună am putut aduce la cunoştinţă toate informațiile necesare privind prevenirea delincvenţei juvenile şi a abandonului şcolar.
Astfel, elevii au putut afla despre consecinţele ce survin în urma abandonului şcolar, despre paşii care duc la săvârşirea unor acte delincvente, despre pedepsele care se aplică minorilor şi măsurile de prevenţie.
Tot ei au primit şi sfaturi de la minorii şi tinerii instituţionalizaţi, aceştia putând să împărtăşească tuturor cât de scumpă este libertatea şi cât de important este să asculţi de sfaturile părinţilor şi a cadrelor didactice care îi învaţă permanent numai lucruri utile pentru viaţă.
Toţi elevii participanţi la această întâlnire au fost îndrumaţi să evite jocurilor ne noroc, consumul de alcool, tutun şi droguri şi să fie precauţi în alegerea cercului de prieteni cu care îşi petrec timpul liber.
Campania de prevenire a abandonului şcolar desfăşurată de Biroul de Asistenţă socială a Protoierie Oneşti este completată de proiectului social- filantropic „Sărbătoarea Învierii Domnului - bucuria tuturor”, desfăşurat în cadrul Parohiei „Pogorârea Sf. Duh" din Oneşti.
În urma unei strânse colaborări, cele două instituţii au venit în sprijinul unui număr de 33 de copii din diferite zone ale Municipiului Oneşti.
Aceştia au fost îmbrăcaţi cu haine noi pentru a întâmpina cu bucurie în suflet Învierea Domnului.
O parte dintre copii sunt sprijiniţi periodic şi cu alimente deoarece situaţia materială a familiilor din care provin este foarte precară, iar părinţii sau bunicii care îi îngrijesc fac tot posibilul ca ei să îşi continuie studiile.
Sperăm că această Campanie va avea un impact pozitiv în rândul tinerilor din Municipilul Oneşti şi Oraşul Târgu Ocna şi că vor putea spune NU provocărilor ce le pot schimba într-un mod negativ viaţa. Asistent Social Alupei Raluca Maria

sus