PROTOIERIA ONEŞTI

Să ajutăm bătrânii

Cu gândul pentru nevoia de educare a ele­vilor în spiritul dragostei față de batrânii comunității în care locuiesc, învățătorul Vasile Gâtu, de la Școala cu clasele I-VIII Larga, a inițiat proiectul “Să ajutăm bătrânii”, având ca partener și colaborator Parohia Larga.
În cadrul proiectului, ajuns la cea de-a VII- a ediție, s-au confectionat mărți­șoare și felicitări, pentru zilele de 1 și 8 martie și pentru sărbătorile de Paște.
La sfârșitul acțiunii s-au adunat sume de bani și împreună cu elevii Școlii cu clasele I-VIII din satul Larga au fost făcute cumpărături, împărțite în 20 pachete care conțin o gamă largă de alimente necesare de Paști (cozonac, ulei, făină, zahăr etc), acestea au fost oferite celor mai necăjiți bătrâni din sat, în Săptâmâna Patimilor.
La aceasta acțiune au participat preotul Lucian Dumitru Vartolomei (partener și colaborator al proiectului), cadrele didactice Vasile Gâtu (inițiatorul și coordonatorul proiectului), Florian Georgiana (director adjunct), elevi Merchez Paula, Minel Vasilică, Camară Mihaela, Merchez Paul, Andraș Marina, Mihăilă Daniel.
Bătrânii s-au bucurat pentru cadouri, dar mai mult i-a bucurat prezenţa noastră, a menționat preotul Lucian Dumitru Vartolomei.
Pr.Lucian Dumitru Vartolomei

sus