PROTOIERIA ONEŞTI

Hirotonie la Târgu Ocna

Marți, în a treia zi de Paște, cu Înalta binecuvântare a Înaltpreasfinţitului Ioachim, având în vedere Anul omagial al Sfintelor Icoane, iconarilor și pictorilor bisericești, la inițiativa Părintelui Sorin Postelnicu, paroh al Parohiei Sfântul Ioan din Târgu Ocna, s-a Sfințit icoana hramului, a Sfântului Ioan Botezătorul, lucrată în tehnica Mozaic.
Totodata bucuria a fost mare pentru că parohia a primit titlul de proprietate de la Consiliul Local prin bunăvoința Domnului Primar Ec. Ștefan Șilohi, inclusiv pentru Capela de la cimitirul acestei parohii.
Eveniment de astăzi, pascal se înscrie intr-o continuitate fireasca a binecuvântării primite prin Inaltul nostru ierarh Ioachim care începând de ieri a binecuvăntat ca și tinerii si copiii din aceast oraș-stațiune Tg Ocna să beneficieze de un Centru educativ filantropic, si a hirotonit preot slujitor pe Părintele Silviu Butucaru care până, acum a activat în așezământul social-filantropic Ştefan cel Mare și Sfânt, al Parohiei Sfântul Gheorghe din Hârja.
Proiectul filantropic pentru tineri ce se vrea demarat la Târgu Ocna se dorește un parteneriat intre Cosnsiliu Local si Primăria Tg. Ocna si Așezământul social filantropic de la Harja.
Înaltpreasfințitul Ioachim a delegat pe Părintele Protoiereu Ioan Bârgăoanu să oficieze aceasta slujba și în cuvântul său de învățătura a amintit de importanța ascultării de ierarh ceea ce înseamnă in mod simbolic ascultare de Biserică si de Hristos Cel Inviat. Hristos Cel Rastignit si Inviat este sensul istoriei si țelul vieții noastre creștine.
În cuvântul său Părintele paroh a mulțumit Inaltpreasfințitului Ioachim pentru dragostea pe care a arătat-o fata de păstoriții săi si de copii.
În încheiere Părintele Silviu a fost impresionat de prima liturghie și a mulțumit tuturor artizanilor acestui moment unic din viața sa, menționând că îi păstrează în inima și rugăciunile sale pe toți aceștia și le așează smerit miridele la Sfânta Proscomidie. Totodata Domnului Primar i s-a oferit o icoana, iar credincioșilor pelerini câte un pachet cu hrana.

sus