PROTOIERIA ONEŞTI

Piatră de temelie pentru un nou aşezământ

Cu binecuvantarea IPS Arhiepiscop Ioachim, in Duminica a patra după Paşti, zi încununată de lumina solară şi pascală, în Parohia "Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil" din localitatea Bucium, a avut loc sfinţirea locului şi punerea pietrei de temelie pentru un nou aşezământ social filantropic.
Slujba de sfinţire a locului unde va prinde contur edificiul, a fost oficiată de un sobor de preoţi, sub protia părintelui protoiereu Ioan Bârgăoanu.
Minunea vindecării slăbănogului din Vitezda de către Mântuitorul nostru Iisus Hristos, care a coincis cu momentul sfinţirii, a fost adusă în atenţia credincioşilor de către părintele protoiereu, prin asocierea dintre Beit Hasda (Casa Milei, Vitezda) şi locul în care se vor desfăşura, pe viitor, unele dintre faptele milei creştine.
În continuare, s-a săvârşit un parastas pentru eroii neamului din această localitate, căzuţi în Războiul de Reîntregire, în contextul Centenarului luptelor din vara anului 1917 din acestă parte de ţară.
La final, părintele paroh Andrei Grozescu a mulţumit Înaltpreasfinţiei Sale, pentru dragostea aratată şi binecuvântările date, părintelui protoiereu, credincioşilor dar şi Primăriei Bucium, prin al cărei sprijin se va îndeplini demersul.
Mai menţionăm că aşezământul, ce se va ridica, îl va avea ca ocrotitor pe Sf. Ierarh Pahomie de la Gledin, unul dintre stâlpii şi rugătorii cereşti ai Eparhiei Romanului şi Bacăului.

sus