PROTOIERIA ONEŞTI

Sfințirea podului care leagă satul Larga de comuna Dofteana

Mulțime mare de credincioși, localnici din satul Larga și Comuna Dofteana au venit la inaugurarea noului pod peste râul Trotuș, primul și singurul pod de beton construit pe teritorul satului parohiei Larga, deschis după 12 ani de la prăbuşirea, din cauza inundațiilor, a vechiului pod de lemn, care făcea legătura între satul Larga, Comuna Dofteana și Drumul Naţional 12 A.
Slujba de sfințire a fost oficiată un sobor de preoți din Comuna Dofteana sub protia părintelui Ioan Bârgăoanu, Protopop al Protoieriei Onești și în prezența domnului Ioan Bujor, Primar al comunei Dofteana.
După slujba de sfințire, în cadrul căreia părintele protopop a propus ca hram și Sfânt ocrotitor al podului, pe Sfântul Ioan Botezătorul, primarul comunei a tăiat panglica inaugurală, avându-i alături pe doamna deputat Theodora Șotcan, domnul Silviu Pravăț vicepreședinte al Consiliul Județean Bacău, domnul Ciprian Bucur, fost ministru. Totodată au mai fost prezenți la eveniment inginerul proiectant Băduleț Răzvan și inginerii constructori Panait Costică și Andrieș Sorin.
Tradiția românească a fost prezentă la eveniment prin numărul mare de copii ai satului Larga, îmbrăcați în costume populare care au întâmpinat pe părintele protopop Ioan Bârgăoanu și pe oaspeţi, cu pâine şi sare.
Părintele protopop a oferit domnului Primar, cu binecuvântarea Înalpreasfințitului Părinte Ioachim, din partea Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului și a Protoieriei Onești, Diplomă de excelență și o icoană.
Credincioșii Parohiei Larga au adus prinos de mulțumire iar părintele paroh Lucian Vartolomei a oferit, din partea credincioșilor satului Larga, câte o icoană diptic și un buchet de flori tuturor invitaților.

sus