PROTOIERIA ONEŞTI

Concert pascal - Corul psaltic Stavros Oneşti

Dorul neostoit al omului după Dumnezeu s-a manifestat de-a lungul mileniilor sub mai multe forme.
Una dintre acestea este şi muzica bizantină sau psaltică, cea care înfrumuseţează cu timp şi fără timp cadrul liturgic al Ortodoxiei.
Mânaţi de dragostea faţă de Tatăl Ceresc dar şi de melosul bizantin, câţiva tineri preoţi, teologi dar şi laici au închegat în toamna anului 2016 un proiect de a ajunge, prin cântare, mai aproape cer şi de suflet.
Sub bagheta protopsaltului Ionuţ Bănişor, teolog dar şi student al Conservatorului din Constanţa, au început să prindă contur piese şi cânturi psaltice pe diverse teme sau din anumite momente ale anului Bisericesc.
Ultimul concert, pe care corul intitulat, pentru început, "Stavros", l-a desfăşurat a avut loc, în municipiul Oneşti pe 14 mai, în a 5-a Duminică după Sfintele Paşti.
În prezenţa Părintelui Protoiereu Ioan Bârgaoanu şi a unui număr mare de credincioşi, în Biserica istorică a oraşului cu hramul "Sfântul Ierarh Nicolae", corul a susţinut un concert cu piese specifice perioadei pascale.
După un scurt cuvânt al preotului Andrei-Silviu Neicu (membru al coralei) a urmat recitalul care s-a încheiat cu imnul tradiţional Hristos a Înviat cântat împreună cu cei prezenţi.
Cuvântul de Încheiere a apartinut P.C. Părintelui Protoiereu care a mulţumit gazdelor şi a subliniat importanţa unui asemenea demers misionar prin intermediul cântării în cadrul obştii oneştene.


Corul Stavros - Concert pascal - 14 mai 2017

sus