function MM_preloadImages() { //v3.0 var d=document; if(d.images){ if(!d.MM_p) d.MM_p=new Array(); var i,j=d.MM_p.length,a=MM_preloadImages.arguments; for(i=0; i

Eroii Neamului, jertfa pământului sfânt

Marti, 6 iunie 2017, în contextul evenimentelor ce comemorează împlinirea celor 100 de ani de la luptele de pe Valea Oituzului, la inițiativa și sub coordonarea Domnisoarei Prof. Gabriela Papancea, profesor de istorie la Școala Gimnazială Nr. 1 din Oituz, cu participarea profesorilor și elevilor de la Liceul Tehnologic "Jacques M. Elias" din Sascut, a avut loc Concursul Județean "Eroii Neamului, jertfa pământului sfânt" având ca tematică "Anul 1917 în România - Bătăliile de la Mărăști, Mărășești și Oituz".
În debutul programului a avut loc un Ceremonial religios în cadrul căruia, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, și sub protia Părintelui Protoiereu Ioan Bârgăoanu împreună cu preoții slujitori ai Parohiei Oituz, au fost pomeniți, la Slujba Parastasului, eroii ce s-au jertfit pentru apărarea țării, întregirea neamului nostru românesc și apărarea dreptei credințe strămoșești, în timpul Primului Război Mondial, cu precădere cei ce și-au dat viața în luptele de la Oituz din anul 1917.
În cadrul alocuțiunilor a luat cuvântul Dl. Colonel (r) Paul Valerian Timofte care le-a vorbit elevilor despre importanța pe care le-au avut luptele de pe Valea Oituzului în apărarea țării noastre. Totodată D-lui Colonel i-a fost înmânată, din partea Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului și a Protopiatului Onești, o diplomă de vrednicie.
Menționăm faptul ca fiecare elev participant a primit din partea organizatorilor câte un pachețel cu alimente, iar din partea Parohiei Oituz iconițe și candele ce au fost aprinse la mormintele eroilor ca să le fie luminată calea spre mântuire.
Veșnică pomenire eroilor neamului nostru românesc!

sus