PROTOIERIA ONEŞTI

Campanie de prevenire a delincvenţei jvenile şi a abandonului şcolar

La Oneşti s-a încheiat cea de a doua ediţie a campaniei „Prevenirea delincventei juvenile şi a abandonului scolar” – proiect desfăşurrat de compartimentul „Asistenţă Socială” din cadrul Protopopiatului Oneşti.
Vineri, 9 iunie, la sala Cinema Capitol din Oneşti a avut loc festivitatea de încheiere a campaniei, festivitate ce s-a dorit a fi ea însăşi o lecţie pentru elevii din Târgu Ocna şi Oneşti.
În cadrul manifestării, au fost prezentate activităţile ce au fost derulate în campanie.
Au fost invitaţi şefi de instituţii şi responsabili cu prevenirea delincvenţei şi consumului de droguri care, prin cuvântul lor, le-au expus copiilor pericolele din societatea de astăzi şi modul în care se pot feri de acestea.
Cei prezenţi au vizionat filme educative despre siguranţa în mediul virtual, efectele consumului de droguri, cauzele şi consecinţele abandonului şcolar.
Pentru a întari cele spuse, la conferinţă au fost prezenţi minori internaţi în Centrul de Reeducare de la Târgu Ocna.
Aceştia au participat la activităţi pe toată durata campaniei iar, la festivitatea de închidere le-au vorbit copiilor despre greşelile pe care le-au comis, modul în care au alunecat pe un drum greşit şi au adresat tuturor îndemnul de a urma o cale dreaptă pentru a deveni oameni adevăraţi.
La final, părintele protopop Ioan Bârgăoanu a decernat diplome de excelenţă tuturor participanţilor la proiect oferindu-le în dar şi câte o icoană.
Din partea Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, a fost prezent părintele consilier Eugen Ciuchi de la compartimentul „Asistenţă Socială” al eparhiei.
O surpriza placută, în cadrul evenimentului a fost prezenţa Corului de Muzică Psaltică „Episcop Melchisedec” de la Roman, care a oferit un scurt recital de muzică religioasa.


Reportaj Trinitas TV


Pe larg

sus