PROTOIERIA ONEŞTI

Protoieria Onești în Catalogul Mediatic Ortodox pe anul 2017

Editura Basilica a Patriarhiei Române a editat, cu binecuvântarea Preafericitului Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, un prim Catalog Mediatic Ortodox pe anul 2017, cuprinzând „date tehnice și informații actualizate privind utilizarea mijloacelor moderne de comunicare de către unitățile bisericești din Patriarhia Română” – cum afirmă Pr. Nicolae Dascălu în Argument-ul Catalogului.
Catalogul cuprinde toate eparhiile din cadrul Patriarhiei Române, din țară și din diaspora.
Ceea ce este remarcant la prezentarea instituțiilor media bisericești în dreptul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, pe lângă prezentarea revistei noastre eparhiale Cronica Romanului, este prezentarea celor trei reviste din cadrul Protoieriei Onești: Potirul Viișoarei, Sarea pământului și Izvorul numărul unu, Arhiepiscopia noastră și, în mod special, Protoieria Onești figurând într-un loc de frunte cu numărul publicațiilor între celelalte unități și subunități de cult ortodoxe din cadrul Patriarhiei Române.
Catalogul conține 240 de pagini color pe o hârtie superioară, paginile de la 133 până la 137 fiind alocate Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.
(a consemnat preot Petru Roncea)

sus