PROTOIERIA ONEŞTI

Har și binecuvântare la Mănăstirea „Sfântul Ștefan cel Mare” din Slănic Moldova

Pe dealul Bolovanul, de sub masivul Nemirei, duminică, 2 iulie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, și sub protia părintelui Arhimandrit Serafim Huzdup, Exarhul Mănăstirilor de pe cuprinsul Arhiepiscopiei, s-a săvârșit Sfânta Liturghie cu ocazia hramului Mănăstirii „Sfântul Ștefan cel Mare și Sfânt”.
La invitația părintelui stareț, Protosinghelul Daniel Leonte, un sobor de stareți, preacuvioși și preacucernici părinți, alături de mulțimea de credincioși adunată din toată zona au înfrumusețat sărbătoarea închinată Binecredinciosului Ștefan cel Mare și Sfânt. În cuvântul de învățătură rostit de către Preacuviosul Arhimandrit Serafim, s-a subliniat personalitatea de seamă a Marelui Voievod, precum și faptele mărețe de credință săvârșite în timpul domniei lui, mai ales prin ctitorirea de locașuri sfinte.
Munca și osteneala părintelui Protosinghel Daniel Leonte și a întregii obști trebuiesc remarcate prin atmosfera frumoasă și îngrijirea deosebită a mănăstirii, dar mai ales prin efortul de a oferi masă și daruri celor peste 400 de credincioși adunați cu ocazia hramului Mănăstirii.

sus