PROTOIERIA ONEŞTI

Zi de bucurie și prăznuire în biserica „Sf. M. Mc. Varvara” din Salina Târgu-Ocna

În ziua de 12 iulie, Biserica Ortodoxă cinstește Sfânta Icoană a Maicii Domnului numită Prodromița, ce se află la Schitul Românesc Prodromu din Sfântul Munte Athos.
În aceeași zi, pe lângă alți sfinți, este pomenit și Sfântul Cuvios Paisie Aghioritul, de curând canonizat.
El și-a avut chilia în Panaguda Athosului și-și odihnește trupul la Mănăstirea Suroti, lângă Tesalonic.
Cu amândouă icoanele așezate pe iconostasul bisericii „Sf. M. Mc. Varvara”, în această zi de prăznuire, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului și din încredințarea părintelui Protopop Ioan Bârgăoanu, s-a săvârșit în Salina de la Târgu-Ocna Acatistul Prodromiței și al Sfântului Paisie Aghioritul, culminate cu Sfânta Liturghie, vizitatorii și pelerinii prezenți bucurându-se de o atmosferă duhovnicească deosebită în adâncurile sării târgocnene.
La sfârșitul slujbei, părintele Petru Roncea a explicat credincioșilor prezenți felul minunat în care Icoana „Prodromița” s-a pictat, precum și aspecte din viața și învățătura Sfântului Cuvios Paisie Aghioritul.
Printre pelerini prezenți, un număr mare de copii de la parohia „Pogorârea Duhului Sfânt” din Bacău, dimpreună cu preoții însoțitori și alți voluntari, a poposit aici, închinându-se și cântând spre bucuria tuturor celorlalți.
Slavă lui Dumnezeu pentru toate faptele Sale minunate!
(a consemnat preot Elisei Roncea)

sus