PROTOIERIA ONEŞTI

Școala de vară în Parohia Larga

În perioada 03 – 07 iulie 2017, în Parohia Larga, Protopopiatul Onești, sub egida proiectului Protoieriei Oneşti intitulat „Bucuria copiilor în pridvorul Bisericii, s-au desfăşurat activităţi cu tinerii tip „şcoala de vară” pe parcursul vacanţei mari.
Programul zilnic s-a desfășurat între orele 09.00-11.00 și s-a adresat unui număr de 35 de copii, cu vârsta cuprinsă între 4–14 ani (împărţiţi în două grupe de vârstă), voluntari (părintele paroh Lucian Vartolomei și preoteasa Nicoleta Vartolomei, 3 eleve de liceu).
Activităţile la care au participat beneficiarii acestei şcoli de vară au fost: lectură duhovnicească, jocuri ale minții (șah, puzzle, mozaic), gastronomie (preparate culinare preferate, realizate de copii: clatite, pizza, paine), muzica și dans, jocuri ale copilariei, etc.
Atât programa zilnică, cât și jocurile și conținuturile activităților au fost adaptate pentru a transmite copiilor un profund caracter duhovnicesc al programului și pentru a aduce cât mai multă bucurie în sufletele lor. „În cadrul acestor activități copiii au învăţat să descopere împreună lucruri noi, să comunice, să se organizeze mai bine, să respecte reguli, să aibă încredere în sine şi, mai ales, să se bucure împreună”, a declarat preotul paroh Lucian Dumitru Vartolomei.
„Eu aș repeta o astfel de activitate de nenumărate ori și cel mai important lucru să nu uităm să fim copii”, a menționat Camară Ana-Maria (14 ani).
„Activităţile la care am luat parte simt cum ne-a apropiat mai mult de Biserică”, a spus Guțeș Victoria Izabela (9 ani). „Mereu am crezut că jocurile sunt cele mai bune metode pentru învățare, iar la această școală de vară am învățat prin intermediul acestor jocuri”, a adăugat Pircu Alexandra (12 ani).
„Mie cel mai mult mi-a plăcut când am dansat și am mâncat clătitele cu ciocolată”, a concluzionat Sabău Alexia (5 ani).

sus