PROTOIERIA ONEŞTI

Hramul de vară sărbătorit întâia oară la Salina Târgu-Ocna

Miercuri, 26 iulie 2017, la Salina Târgu-Ocna a fost zi de bucurie și sărbătoare, unindu-se în rugăciune mare sobor de preoți și credincioși în cinstea Sfintei Cuvioase Mucenițe Paraschevi din Roma. La inițiativa și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, s-a stabilit ca al doilea hram al bisericii închinată Sfintei Mare Muceniță Varvara să fie ziua de pomenire a Sfintei Paraschevi cea din Roma.
Alături de Sfânta M. Mc. Varvara, Sfânta Paraschevi va rămâne de acum înainte ocrotitoarea Salinei, fiind totodată un hram dedicat tinerilor și copiilor mai ales al acelora implicați în școlile de vară.
Cu acest prilej, de la parohia „Buna Vestire" Răducanu din Târgu-Ocna a fost dăruită bisericii din adâncurile sării un fragment din moaștele Sfintei Paraschevi.
În cuvântul de învățătură, părintele Protopop Ioan Bârgăoanu a subliniat aspecte din viața Sfintei pomenite în 26 iulie, precum și binecuvântarea pe care biserica din Salina Târgu-Ocna o va avea de acum înainte, prin prezența Sfintelor Moaște.
Alături de preoți, au fost prezenți numeroși credincioși de pe Valea Trotușului, precum și turiști din alte zone ale țării care s-au bucurat de această binecuvântată zi și de faptul că prezența lor a ctitorit temelia hramului de vară al basilicii sărate târgocnene.

sus