PROTOIERIA ONEŞTI

Centenar - Simpozion la Oituz

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în seara zilei de 18 august 2017, la Școala Gimnazială Oituz, a avut loc Simpozionul Național „Valea Oituzului - 100 de ani”.
În cadrul simpozionului au fost aduse mărturii sugestive din acea perioadă, au avut loc expoziții, prezentări de carte și documentare.
Avându-l ca moderator pe Dl. Colonel Paul Valerian Timofte, ne-au vorbit despre Primul Război Mondial și mai ales despre rolul istoric al Oituzului în acea perioadă: Părintele Protopop Ioan Bârgăoanu, Preotul Andrei Silviu Neicu și Dl. Profesor Corneliu Stoica.
Totodată, cei prezenți au putut viziona expoziția cu tematică istorică pusă la dispoziție de membrii „Asociației Prospectorii istoriei” și de reprezentanții Muzeului Național Militar din București.
De amintit lansarea oficială a albumului "Valea Oituzului - Jertfa unui neam - 100 de ani de la împlinirea cuvintelor "Pe aici nu se trece.” cu o recenzie pertinentă a Doamnei Prof. Nicoleta Șraer. În final, preoții semnatari ai albumului Părintele Simion Purice și Părintele Bogdan-Ionel Piștea și organizatorii acestul simpozion au mulțumit celor prezenți pentru implicarea în desfășurarea acestei seri culturale.

sus