PROTOIERIA ONEŞTI

Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim a sfinţit parcul rezervoarelor de apă de la Cuciur- Oneşti

În ajunul serbării Sfinţilor şi Drepţilor dumnezeieşti Părinţi Ioachim şi Ana, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim, arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, a sfinţit rezervoarele de apă de la Cuciur- Oneşti.
În ajunul serbării Sfinţilor şi Drepţilor dumnezeişti Părinţi Ioachim şi Ana, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim, arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, a oficiat slujba de sfinţire a rezervoarelor de apă de la Cuciur – Oneşti.
Evenimentul a avut loc la exact 100 de zile de la preluarea sistemului de alimentare cu apă potabilă şi a reţelei de canalizare a apelor uzate din Oneşti, de societatea RAJA Constanţa.
„ A fost un moment deosebit cu o profundă încărcătură duhovnicească, fiind nu doar ziua serbării Naşterii Maicii Domnului, ci şi ajunul Sfinţilor Părinţi Ioachim şi Ana, patronii spirituali ai ierarhului nostru.
După săvârşirea slujbei, Înaltpreasfinţia Sa a arătat cât de importantă este apa şi cât de necesară este cunoaşterea modului de gestionare corectă a acesteia
”, a declarat preotul Ioan Bârgăoanu, protopop de Oneşti.
La eveniment, alături de Felix Stroe, directorul general al RAJA Constanţa şi de staff-ul acestei societăţi au venit primarul Oneştiului, Nicolae Gnatiuc, membri ai Consiliului Local şi invitaţi din instituţiile şi societăţile oneştene.
Evenimentul, au precizat organizatorii lui, citaţi de cotidianul „Deşteptarea”, a marcat „o nouă etapă de ridicare a calităţii serviciilor către comunităţile din zonă, premise menite să asigure o dezvoltare durabilă în domeniul lor de activitate.

sus