PROTOIERIA ONEŞTI

Moaştele Sfântului Ioan Maximovici la spitalul oneştean

Sâmbătă, 25 noiembrie 2017, În Protoieria Onești a fost adusă spre închinare icoana cu moaștele Sfântului Ioan Maximovici de la Catedrala Ahiepiscopală din Roman.
Sfântul este considerat de către creștinii ortodocși de pretutindeni, ca fiind unul dintre cei mai mari sfinţi al secolului XX. Manifestând diferite forme de sfințenie, el a fost în același timp un mare teolog inspirat de Dumnezeu și „nebun întru Hristos”, un zelos ierarh misionar și un aparator al săracilor, un ascet desăvârșit și un părinte iubitor pentru orfani.
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiacop Ioachim al Romanului și Bacăului, icoana sfântului a făcut popas mai întâi la sărbătoarea hramului Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina din Parohia Mănăstirea Cașin II, unde a fost săvârșită Sfânta Liturghie sub protia părintelui arhimandrit Andrei Ioniță, Mare Ecleziarh al Catedralei Arhiepiscopale din Roman.
La ceasul Vecerniei, odorul a poposit la capela spitalului municipal din Onești spre mângâierea și ajutorul celor bolnavi.
În prezența delegației de la Catedrala Arhiepiscopală și a părintelui Protoiereu Ioan s-a săvârșit Slujba Vecerniei, apoi bolnavii secțiilor Oncologie şi Îngrijiri Paliative au fost binecuvântați prin stropirea cu Agheasmă, le-au fost împărțite iconițe cu chipul sfântului și s-au închinat minunatei icoane.
Icoana cu sfintele moaște a rămas spre închinare la capela spitalului oneştean până duminică dimineaţă când a fost dusă la la Parohia Oituz.

sus