PROTOIERIA ONEŞTI

O nouă troiţă în cartierul Slobozia din Oneşti

În a XXX-a duminică după Rusalii, prilej de meditație asupra celor ce trebuiesc împlinite pentru a moșteni viața veșnică, Părintele Protoiereu Ioan a săvârșit slujba de sfințire a unei noi Troițe în parohia oneșteană “Sfântul Nicolae” Slobozia.
Ierarhul nostru, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a binecuvântat a se ridica o nouă Troiță în acest cartier păstorit de vrednicul părinte paroh Clement Popa și acest lucru a fost posibil din grija deosebită a familiei Belceanu P. Costache, familie care din străbuni au fost aproape de tinda bisericii.
O răspântie de drum, cu trei laturi asemenea Sfintei Cruci a fost astfel binecuvântată prin înălțarea semnului creștin, crucea numită de Sfântul Ioan Gura de Aur semnătura creștinului, comunitatea creștină din Slobozia confirmându-și și prin aceasta convingerea că Dumnezeu îi ocrotește cu dragostea Sa.
Părintele Protoiereu Ioan a înmânat la final diplome de vrednicie ctitorilor și de asemenea a săvârșit o slujbă de pomenire pentru dânși.
Părintele Celement, parohul comunității a mulțumit tuturor celor care i-au fost aproape în acest demers și cu acest prilej a lansat tuturor invitația de a participa la slujba hramului Sfântului Nicolae, ocrotitorul bisericii și creștinilor din acest cartier.

sus