PROTOIERIA ONEŞTI

Procesiune în Duminica Sfintei Cruci

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, duminică, 19 martie 2017, preoții Protoieriei Onești și mulțime de popor binecredincios s-au adunat la Catedrala "Pogorârea Sfântului Duh" din municipiu unde, începând cu ora 16:00, au rostit Acatistul Sfintei Cruci.
Din curtea acestui edificiu au format un pod de mulțime ce a traversat orașul spre Biserica "Sfântul Nicolae", intonând imnuri creștine și cântări închinate Sfintei Cruci.
În procesiune, preoții au purtat Sfânta Cruce și Sfintele Moaște ale Sfintei Varvara – odor bisericesc adus, de curând, la biserica din Salina Târgu Ocna și intrat în zestrea acesteia.
Un moment deosebit a fost întâlnirea cu credincioșii din zona de jos a orașului, care a fost marcată de un popas de rugăciune, iar preoții și copiii au eliberat porumbei.
Din această intersecție, procesiunea a continuat tot în pași de rugăciune spre Biserica "Sfântul Nicolae" unde au fost întâmpinați de obștea creștină a parohiei și de preoții de aici.
În altarul de vară s-a rostit rugăciune către Sfânta Cruce, iar la final, părintele protoiereu a rostit un cuvânt de învățătură despre importanța acestei zile în care semnul biruinței se înalță întărindu-ne în postire, în trăire duhovnicească, a mulțumit tuturor și a binecuvântat poporul binecredincios ce susține familia și viața în Hristos.

sus