PROTOIERIA ONEŞTI

Învierea Domnului – bucuria tuturor

„Învierea Domnului - bucuria tuturor” este numele proiectului social-filantropic derulat în perioada Postului Mare de Parohia “Pogorârea Sfântului Duh” din Onești, prin Centrul Social Cultural “Sfântul Ilie”, în parteneriat cu Asociația “Filantropia Oneșeană” și cu sprijinul mai multor persoane dornice a se implica în activități social filantropice.
În acest demers, în fiecare sâmbătă din Postul Mare, ofrandele aduse de credincioși au fost colectate, organizate și distribuite familiilor cu mulți copii, aflate în dificultate. Tot pe parcursul postului, în parteneriat cu mai multe persone, au fost achiziționate haine, încălțăminte, jucării, chituri de igienă pentru 65 de copii din Onești, Gura Văii, Helegiu, Conți, Halta Borzești, cartierul 6 Martie, precum și 8 minori de la Centrul Educativ Tg. Ocna (minori orfani ce nu sunt sprijiniți/vizitați de nimeni din comunitate).
În Săptămâna Sfintelor Pătimiri s-au oferit pachete cu alimente celor 17 familii din care provin cei 65 de copii, precum si unui număr de 25 de bătrâni care sunt incluși în programul social filantropic “Prânzul pe roate” și alții, cărora le-au fost oferit cele necesare pentru masa pascală.
Oferirea darurilor minorilor de la Centrul Educativ a fost precedată de o activitate specifică sărbătorii Paștilor în cadrul căreia tinerii au încondeiat ouă.

Această intensă, extinsă și rodnică activitate filantropică a avut la bază dragostea și implicarea activă a multor persoane deosebite, membrii ai Asociației “Filantropia Oneșteană”, creștini apropiați de Parohia “Pogorârea Sfântului Duh” și alți voluntari, care și-au rourat sufletele cu stropi de iubire, bucurie și recunoștință.
Astfel, Hristos, prin “Paștile cele veșnice”, veșnic aduce tuturor bucurie și “Primăvară” în suflete.
Raluca Maria Alupei, asistent social, președintele Asociației „Filantropia Oneșteană”

sus