PROTOIERIA ONEŞTI

Concert caritabil Armonia și Divertis


Reportaj Trinitas TV


Înregistrare integrală

Marți, 8 mai 2018, ora 18.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Onești a avut loc un Concert extraordinar de folclor și cântece patriotice susținut de Corala Armonia a Arhiepiscopiei Tomisului acompaniată de orchestra Divertis.
Programul a cuprins doine, cântece de veselie, folclor și cântece patriotice, un repertoriu bogat din toate regiunile istorice ale României.
Evenimentul a fost organizat de Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, Protoieria Onești și Primăria Onești în cadrul programului „Centenar – jertfă și recunoștință” prilejuit de împlinirea a 100 de ani de la Unirea din 1918.
Concertul a avut un scop caritabil fondurile realizate și donațiile spectatorilor vor fi utilizate pentru achiziționarea a două echipamente medicale de mare importanță.
1. Coagulatorul de oxigen este un echipament care oferă pacientului un aer în care oxigenul are o pondere de 95% față de numai 20 de procente cât există în mod constant, restul fiind Azot 78%, restul de două procente fiind Argon, Dioxid de carbon și urme de Neon, Heliu, Kripton, Dioxid de sulf, Metan, Hidrogen. Acest aparat este destinat persoanelor cu insuficiență respiratorie, acestea având nevoie de concentrații mari de oxigen.
2. Lampă pentru fototerapie destinată copiilor din neonatologie. Copii cu icter pot elimina bilirubina din sânge în urma terapiei cu lumina generată de acest aparat.
Costul acestor echipamente se ridică la 20.000 lei

sus