PROTOIERIA ONEŞTI

Protopopiatul Onești și-a sărbătorit ocrotitorul

Astăzi, 8 mai, ziua de prăznuire a Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan, la sediul Protoieriei Onești a fost săvârșita pentru prima dată Sfântă Liturghie a hramului.
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la acest eveniment a fost prezent părintele Arhim. Pimen Costea, Vicar Eparhial, sub protia căruia s-a săvârșit Sfânta Liturghie. Răspunsurile la strană au fost oferite de Corala “Ierotheos” a preoților Protoieriei Onești.
În cadrul acestei Sfinte Liturghii au fost pomeniți îndeosebi pruncii și toți copiii ce au adormit întru Domnul în acest loc, această clădire ce în urmă cu mai mulți ani a fost casă copiilor orfani, sau așa cum era numită, “Leagănul de copii”.
La finalul slujbei, imediat după momentul împărtășirii, în sala de festivități, Preacuviosul Părinte Pimen, Vicar Eparhial, a rostit un cuvânt de folos duhovnicesc și a felicitat pe toți preoții oneșteni, îndeosebi pe părintele protopop Ioan Bârgăoanu, pentru marea realizare, aceea de a dobândi acest frumos așezământ ca sediu.
De asemenea, părintele protopop Ioan a adus mulțumiri tuturor părinților prezenți la eveniment și tuturor celor ce s-au ostenit, se ostenesc și susțin activitățile Protopopiatului Onești.
Totodată au fost puse la punct ultimele detalii cu privire la “Pelerinajul în An Centenar” ce va avea loc zilele următoare în Cetatea Marii Uniri, Alba Iulia.
Ocrotirea Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan va fi și asupra capelei ce se va amenaja în cadrul acestui sediu și îi va fi închinată.

Pr. Alexandru Pânzaru

sus