PROTOIERIA ONEŞTI

Lansare de carte

În ziua de Marți, 22 mai 2018, la Biblioteca Municipală „Radu Rosetti” din Onești, a fost lansat volumul „Primul Război Mondial între realitate și ficțiune”.
Volumul este rezultatul cercetărilor făcute de dna. prof. dr. Gabriela Gârmacea, profesor de Limba și Literatura română la Colegiul Național „Grigore Moisil” din Onești.
Autoarea a reușit să ofere cititorului o perspectivă aparte cu privire la război, având ca surse de inspirație scriitori de literatură ai vremii care au trăit la propriu perioada războiului și informații istorice concrete.
Într-o „carte senzorială”, așa cum o numește autoarea a cuprins o serie de informații din ziare, scrisori, cărți poștale și hărți, dar și fotografii inedite din acel timp.
Evenimentul se înscrie în contextul manifestărilor intitulate „Centenar – jertfă și recunoștință” realizate în comun de autoritățile locale și Protoieria Onești în perioada 21-27 mai 2018. Printre cei care au luat cuvântul și au făcut recenzie cărții se numără Dl. General de Corp Armată (4 stele) Vasile Jenică Apostol, prof. Vilică Munteanu – fost director al Arhivelor Naționale Bacău și Părintele Protoiereu Ioan Bârgăoanu, care au prezentat și apreciat volumul și au felicitat la rândul lor pe autoarea cărții.
Volumul lansat este o carte eveniment, o carte document, bine documentată, ce redă cititorilor istoria Primului Război Mondial într-o abordare inedită.
La eveniment a fost prezent un public numeros format din elevi, profesori, preoți, notabilități și primarii care au reprezentat localitățile istorice din jurul Municipiului Onești.

sus