PROTOIERIA ONEŞTI

Sfințire de monument în comuna Helegiu

Prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim în mijlocul credincioșilor din comuna Helegiu, Protopopiatul Onești, a făcut ca ziua de 2 iunie 2018 să fie o sărbătoare și o bucurie pentru toată comunitatea.
Sâmbătă, 2 iunie 2018, în ziua de prăznuire a Sfântului Ioan cel nou de la Suceava, Biserica Sf. Mc. Gheorghe din Helegiu a îmbrăcat haine de sărbătoare.
Activitățile desfășurate cu prilejul Anului Centenar al Marii Uniri de la 1918, au atins punctul culminant odată cu sfințirea Monumentului închinat Eroilor Neamului din curtea bisericii.
Slujba de sfințire a fost oficiată chiriarhul locului, Înaltpreasfințitul Părinte IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, încojurat de un sobor de preoți din Protoieria Onești și în prezența autorităților centrale, județene și locale.
În continuare au urmat slujba de pomenire pentru eroii neamului din comuna Helegiu, cuvântul Ierarhului, alocuțiunile, acordarea distincțiilor și diplomelor și depunerea de coroane.
Ceremonialul militar al defilării gărzii pe muzica militară a încheiat manifestarea.
De menționat că activitățile au fost susținute și în plan liturgic-duhovnicesc de Sfânta Liturghie oficiată în dimineața evenimentului în biserica parohiei.


Reportaj Trinitas TV - pe scurt


Evenimentele pe larg

sus