PROTOIERIA ONEŞTI

Școala de vară: “Centenar, jertfă și recunoștință”

Astăzi, 18 iunie 2018, la sediul Protoieriei Onești a avut loc o întâlnire a preoților și colaboratorilor din protopopiat în vederea stabilirii detaliilor referitoare la organizarea școlilor de vară din tinda parohiilor.
Programul eparhial “Școala de vară” este unul cu tradiție în Protoieria Onești, în anii precedenți având un real succes, antrenând tineri și copii în diferite activități sociale, educative, culturale, artistice, excursii, drumeții, sporind astfel numărul tinerilor prezenți în tinda Bisericii.
La întâlnirea organizată de părintele Protopop Ioan Bârgăoanu au participat și tineri din cadrul ATOR Onești, reprezentați de Cristiana Chircu, președintele asociației, care a prezentat celor de fată multitudinea activităților desfășurate în cadrul aceateia, anunțând disponibilitatea tinerilor din ATOR de a se implica și în aceste “școli de vară” organizate în parohii.
Având binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, din partea Centrului Catehetic “Sfânta Cuvioasă Parascheva” al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului a fost prezent părintele Petrică Roncea, care a amintit importanța catehezei în parohii și chiar în cadrul școlilor de vară.
A fost anunțat un nou program catehetic pentru parohii și amintit programul intitulat “Calea mântuirii” pentru parohiile în care nu a fost implementat. Părintele Cristian Mazilu a relansat invitația de a participa la concursul “Toacă și ie moldovenească”, încadrat în programul Școlii de vară a parohiei Poieni, ce va avea lor pe data de 28 august, la Schitul “Sf. Cuv. Eftimie cel Mare” de pe dealul Cireșoaia, un concurs cu și despre tradiție, aflat la a IV-a ediție.
La final, cei cu experiență în organizarea acestui program au împărtășit impresii și au oferit detalii importante celor nou antrenați. Părintele Protopop Ioan a mulțumit tuturor pentru implicare rostind o rugăciune de binecuvântare a acestui nou început al “Școlii de vară” din tinda Bisericii.

sus