PROTOIERIA ONEŞTI

Hirotonii la „Schitul Sfântul Ilie” din Berzunți

În ziua de 21 iulie 2018, Schitul „Sfântul Ilie” din Berzunți, Protopopiatul Onești, s-a îmbogățit duhovnicește cu doi slujitori. În cadrul Liturghiei arhierești Părintele Arhiepiscop Ioachim a hirotonit în treapta de ieromonah și respectiv ierodiacon pe doi dintre viețuitorii acestui lăcaș monahal.
Sărbătoarea prăznuirii Sfântului Ilie a continuat și în ziua de sâmbătă, 21 iulie 2018, la Schitul „Sfântul Ilie” din Berzunți, când obștea schitului, prin dragostea părintească a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, s-a îmbogățit cu noi slujitori. În cadrul Sfintei Liturghii ierodiaconul Timotei Răcășan a fost hirotonit ieromonah, iar monahul Teofan Simion a fost hirotonit ierodiacon.
În cuvântul rostit cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a încurajat pe cei doi monahi să pășească cu încredere spre viața călugărească și să slujească cu demnitate și responsabilitate Lui Dumnezeu și semenilor.
Hristos se ascunde sub veșmântul negru și viața monahului, care este intrarea într-un spațiu nepătruns, neumblat, inaccesibil. Sperăm ca părintele ierodiacon și părintele ieromonah să se completeze unul pe altul și astfel să facă cinste Mănăstirii acesteia. Monahii intră într-o viață înstrăinată, cu totul tainică, ce nu se exprimă în cuvinte, fiindcă Îl ascunde pe Dumnezeu. Intrând monahul în mănăstire, devine locaș al lui Hristos și, prin Hristos, al dumnezeirii. Sperăm ca ei să fie ascultători în continuare de starețul lor și să ajute cu demnitate călugărească mănăstirea aceasta, pentru ca toți cei care vin aici să se regăsească și în rugăciunile lor către Milostivul Dumnezeu. Astăzi, câștigăm doi rugători înaintea Tronului Ceresc pentru dumneavoastră și pentru toți oamenii.
La final, Părintele Stareț, Protosinghelul Isaia Adragăi a felicitat pe cei doi și a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim pentru spijinul, dragostea și binecuvântările oferite acestei oaze de spiritualitate.
(pr. Daniel Marari)

sus