PROTOIERIA ONEŞTI

Finanțare nerambursabilă pentru Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja”

Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja” a semnat pentru al patrulea an consecutiv contractul de finanțare nerambursabilă cu Consiliul Județean Bacău pentru proiectul depus în baza Legii 350/2005.
Pentru a putea rămâne fideli actualilor beneficiari, aparținătorilor acestora, viitorilor beneficiari, instituțiilor și partenerilor care ne recomandă ca fiind un punct important pe harta serviciilor destinate copiilor și vârstnicilor, Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja” depune la Consiliul Județean Bacău, în baza Legii 350/2005, în fiecare an propunerea unui proiect social care să vină în ajutorul beneficiarilor prin creșterea calității vieții acestora.
Anul acesta, proiectul social este intitulat „Servicii de îngrijire integrate și de calitate pentru vârstnici – Asistența socială gerontologică în An Centenar”.
În urma sesiunii de evaluare și selectare a dosarelor de către Comisia de evaluare din cadrul Consiliului Județean Bacău, instituția a primit aviz favorabil desfășurării proiectului propus.
Scopul proiectului constă în îmbunătățirea serviciilor de îngrijire rezidențială a persoanelor vârstnice la nivel național ca omagiu adus celor ce poartă prin moștenire câștigul Marii Uniri.
Beneficiarii direcți ai proiectului sunt reprezetați de cei 36 de beneficiari ai Centrului rezidențial de îngrijire a persoanelor vârstnice – Hârja, cei 20 de copii din cadrul Centrului de zi „Sf. Dionisie Exiguul” din cadrul asociației și cei 50 de participanți estimați a fi prezenți la Workshopul internațional „Istorie socială gerontologică în Anul Centenar”, organizat în perioada 06-07 octombrie. În acest an, worshopul organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice va fi destinat, în principal, asistenților sociali, evenimentul fiind creditat CNASR.
Prin prezența asistenților sociali și a instituțiilor de interes ne propunem realizarea unui schimb informațional care să onoreze și să omagieze toate progresele realizate în ultimii 100 de ani de asistență socială gerontologică.
Finanțarea oferită în baza Legii 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fondurile bugetului Consiliului Județean Bacău alocate pentru activități nonprofit de interes judetean va fi alocată achiziționării unui echipament necesar terapiei medicale, unui echipament necesar terapiei de recuperare și reabilitare, unui număr de 2 echipamente necesare terapiei ocupaționale, cât și a materialelor de publicitate necesare organizării și desfășurării worshopului.
Pentru ca tot acest proiect să fie dus la îndeplinire, instituția trebuie să respecte timpii activităților menționați în proiect, să pună la dispoziția Autorității
Contractante toate informațiile cerute, să întocmească rapoartele financiare la timp și să ofere transparență.
(Pr. Ilarion Mâță)

sus