PROTOIERIA ONEŞTI

Magna cum laudae pentru părintele Ilarion Mâță

Astăzi, 7 septembrie 2018, pr. Ilarion Mâță, inspector eparhial în cadrul sectorului Social-filantropic al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a susținut public lucrarea pentru obținerea titlului de doctor în Sociologie, la Facultatea de Filosofie și Ştiințe social-politice din cadrul Universității "Al. I. Cuza" din Iași.
Pr. Ilarion Mâță este angajat în activitatea social-filantropică a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului încă din anul 2006, când Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim i-a încredințat spre coordonare activitatea centrului rezidențial pentru persoane vârstnice de la Hârja.
Activității concrete desfășurate în slujba aproapelui s-au adăugat de-a lungul anilor studii academice de specialitate, pe care părintele Ilarion Mâță le-a urmat în marile centre universitare din țară, studiind gerontologia la Cluj, asistența socială la București, încheind cu doctoratul în Sociologie obținut cu magna cum laude la Universitatea "Al.I.Cuza" din Iași.
Teza intitulată "Perspectiva sociologică asupra consilierii spirtituale a persoanelor vârstnice din centrele rezidențiale" se încadrează în Domeniul Sociologie al Școlii Doctorale din cadrul Facultății de Filosofie.
La susținerea publică a tezei de doctorat comisia a fost formată din profesori universitari de la Universitățile din Cluj, Iași și București: Președinte, Bogdan Ștefanachi (Prodecan al Facultății de Filosofie și Științe Social – Politice din cadrul UAIC Iași), Doru Buzducea (Decan al Facultății de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității București, Daniela Șoitu – UAIC Iași, Denizia Gal – Facultatea de Sociologie și Asistență socială din cadrul Universității „Babeș Bolyai” Cluj și Nicu Gavriluță – UAIC Iași, coordonator știintific al lucrării.
Deoarece acest eveniment a încununat munca a mai bine de 10 ani de activitate în domeniul asistenței sociale, IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim a transmis prin părintele Ciprian Ioan Ignat, secretar eparhial, un cuvânt de binecuvântare și felicitare adresat atât părintelui inspector Ilarion Mâță cât și colaboratorilor săi din domeniul academic, care l-au îndrumat și sprijinit în acest demers științific.

sus