Binecuvântare la început de an școlar la Onești

Astăzi, 16 septembrie 2019, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului a poposit în mijlocul școlarilor din Protoieria Onești pe care i-a binecuvântat la început de an școlar și le-a oferit daruri.

A devenit o tradiție ca pe lângă slujbele oficiate în școli, la fiecare început de an școlar, elevii să fie binecuvântați de Ierarhul nostru.

Tinda Catedralei “Pogorârea Sfântului Duh” din Municipiul Onești a fost gazda evenimentului ce a adunat mulțime de școlari însoțiți de directori, de cadre didactice și părinți. Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim alături de părintele Protopop Ioan Bârgăoanu și un sobor de preoți au oficiat rânduiala slujbei de binecuvântare a elevilor la început de an școlar.
Stropi de har și binecuvântare cerească au picurat și prin Aghiasma împărțită de Ierarh peste capetele celor aproximativ 1000 de elevi. La finalul festivității Înaltpreasfinția Sa a pus la inimile tuturor copiilor un cuvânt de încurajare, i-a îndemnat spre cumințenie și spre dobândirea învățăturilor bune și folositoare.

Profesorii oneșteni au primit din partea Înaltpreasfinției Sale Distincții de Vrednicie, pentru nobila misiune pe care o au în formarea generațiilor.
La final, Înaltpreasfințitul ajutat de părintele Protopop Ioan și de preoți au împărțit copiilor rechizite și dulciuri.

De aceeași rânduială s-au bucurat apoi și elevii romi de la Biserica “Sfântul Arhidiacon Ștefan” a filiei Conți, care l-au primit pe Ierarh intonând cântări și rostind rugăciuni alături de profesorii de religie și de preotul slujitor. Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, cu sprijinul părintelui Ion Parnica, protopopul onorific al romilor, le-a transmis celor mici îndemnuri și binecuvântări în limba romani, iar la final le-au împărțit rechizite și alimente.

Bucuria zilei s-a prelungit la sediul Protoieriei Onești, unde neobositul Ierarh a efectuat o vizită de lucru la șantierul menit să modernizeze și să transforme clădirea într-un adevărat centru spiritual, social și cultural.

Pr. Alexandru Pânzaru

Distribuie articolul pe: