Mănăstirea „Schimbarea la Față a Domnului” de la Berzunți a îmbrăcat veșminte de sărbătoare în ziua de 6 august

Mănăstirea „Schimbarea la Față a Domnului” de la Berzunți a îmbrăcat veșminte de sărbătoare în ziua de 6 august.

Curtea mănăstirii a primit pe toți credincioșii care au participat la sărbătoarea hramului acestui așezământ monahal.

La bucuria duhovnicească a obștii monahale, cu binecvântarea Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a participat Preacuviosul Arhim. Andrei Ioniță exarh cultural, care a oficiat Sfânta Liturghie alături de un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, a fost explicată semnificația mistică și tradițională a sărbătorii din această zi, cât și importanța mănăstirii din punct de vedere a activității pastoral msionare social filantropice pe care o desfășoară părintele stareț Benedict Carp în această zonă cu persoane în nevoi care își găsesc sprijnul și alinarea aici.

Tot acum, a fost săvârșită slujba Parastasului pentru părintele Arsenie Voaideș, ctitor al mănăstirii.La finalul slujbei, părintele stareț Benedict Carp a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului pentru binecuvântări. Toți pelerinii au primit din partea mănăstirii pachete cu alimente….Mănăstirea „Schimbarea la Față” – Sf. Sava este unul din cele mai vechi așezăminte monahale existente în cuprinsul Eparhiei Romanlui și Bacăului.

Ridicată în anul 1829 de ieromonahul Varlaam şi ieroschimonahul Vasile, sunt considerat cei mai de seamă ctitori al aşezământului mănăstiresc și al cărui mormânt este aşezat în naosul bisericii. Mănăstirea a fost închisă în anul 1962 şi lăsată în paragină în timpul regimului comunist, iar după anul 1990 a fost redeschis, încredinţându-i-se Părintelui Protosinghel Arsenie Voaideş conducerea şi administrarea acestuia.

Actualmente, mănăstirea ”Schimbarea la Față” – Sf. Sava Berzunți este unul dintre cele mai frumoase și căutate locuri de pelerinaj din Eparhia Romanului și Bacăului precum și un loc al filantropiei și binefacerii pentru cei în nevoi.

Distribuie articolul pe: