
Inca din 1957 s-a incercat ridicarea unui locas de cult in acest sat,dar vitregiile vremii au zadarnicit acest plan. Abia in anul 1990 dorinta credinciosilor a inceput sa prinda contur paroh fiind preotul MIHAI MANDREA.
La venirea ca paroh a preotului MIHAI MITREA, tot in 1990 s-au inceput lucrarile la acest sfant locas, sustinut fiind de membrii consiliului parohial, in special de consilierul CONSTANTIN GRECU, care a obtinut terenul pentru biserica pe un frumos amplasament nu departe de intrarea in sat laga soseaua principala,prin donatie de la familia BEJENARIU GHEORGHE si SOFIA.
Datorita acestui consilier, CONSTANTIN GRECU, care am putea spune ca este principalul ctitor, prin eforturi nestiute de nimeni (obitnea donatii de la fabricile din tara: de la Bicaz, ciment, de la Galati, tabla, fier etc.) satul se poate mandri astazi cu o astfel de biserica, bineinteles si prin efortul comun al tuturor credinciosilor.
Consilierul CONSTANTIN GRECU avea o dorinta nestramutata de a-si vedea visul implinit, in aceasta lucrare angrenandu-si toti feciorii si rudele sale, pentru care poate de multe ori devenea o povara.
Insa prin chipul si infatisarea sa blanda, dar in acelasi timp si impunatoare, cu vorba-i calda („mai tetic, tre` sa terminam bisarica, daca voi nu m-ajutati, apai cine, mai tetic ?”) reusea mereu sa-si ademeneasca rudele si enoriasii satului, cu care de multe ori inta si in conflict, cu cativa dintre ei chiar s-a si judecat pentru pamantul bisericii, ba mai mult, pentru a intra in posesia unui pamant pentru cimitir a vrut chiar sa se si insoare cu vaduva respectiva IOANA GAVRILA, fiica donatorilor fam BEJENARIU, la o varsta destul de inaintata, de vreo 80 ani, toate acestea, pentru a obține mostenirea si a o dona bisericii.
Imaginati-va cata ravna a avut omul acesta pentru biserica? In el s-a implinit cuvantul Scripturii:”ravna casei Tale ma mistuie”. Astfel ca pana in 1994 biserica era ridicata si acoperita cu tabla.
In 1994 a luat fiinta aceasta parohie, paroh fiind numit preotul PETRU RONCEA, slujitor pe atunci la manastirea Magura din Targu-Ocna. Acesta s-a ocupat de pictura bisericii, infrumusetandu-o si dotandu-o cu aproape toate cele necesare slujbei, a ridicat clopotnita, deosabit de frumoasa si impunatoare, a ridicat si casa parohiala, ajutat fiind de enoriasi, de consilieri condusi de primul epitrop GHEORGHE MUNTEANU, si bineinteles de neobositul consilier CONSTANTIN GRECU, a carui inima batea numai pentru sfanta lui biserica; zicea mereu: „daca o vad ridicata pot sa mor, daca o vad acoperita pot sa mor, daca o vad pictata pot sa mor!”, nu s-a intamplat asa, insa el mai avea o dorinta, (dupa ce s-a ingrijit si de clopotele bisericii pe unul dintre ele scriindu-si toti cei sapte copii ai sai care l-au sprijinit neintrerupt): „daca o vad sfintita pot sa mor!”.
A ajuns asadar sa se bucure de sfintirea bisericii, dandu-si obstescul sfarsit la opt luni dupa aceasta in Ianuarie 2001. Sfintirea a avut loc chiar in ziua hramului la 21 Mai 2000, fiind sfintita de Prea Sfintitul Arhiereu Dr. IOACHIM BACAUANUL, prima sa sfintire ca arhiereu, de care ne aducem aminte cu placere atat noi cat si Prea Sfintia Sa.
Asadar, ideea ridicarii acestui locas de cult s-a infiripat in sufletele credinciosilor inca din timpul pastoririi preotului MIHAI MANDREA,apoi din 1990 paroh a fost numit preotul MIHAI MITREA, care a ridicat si acoperit biserica, asa cum s-a amintit, din 1994 s-a infiintat sub denumirea de „Parohia Sfintii Imparati Constantin si Elena”, ca parohie de sine statatoare, paroh fiind numit preotul PETRU RONCEA pana in Decembrie 2007, cand paroh a fost numit preotul actual DRUG-GRECU GABRIEL impreuna cu prezbitera NICOLETA DRUG-GRECU, nepoata vrednicului consilier CONSTANTIN GRECU, care cu siguranta a cerut de la Arhiereul Cel Vesnic, Hristos, acest lucru, ca in osteneala si truda depusa de el, pe cat a fost in a lui putinta, sa slujeasca un nepot de-al lui.
Asa a fost lucrarea Domnului. De la venirea ca paroh a preotului DRUG-GRECU GABRIEL, s-a dotat biserica cu sfinte vase noi, sfesnic cu trei brate, un sfant chivot pe sfanta masa, inexistente pana atunci, s-a montat sistem de alarma, la casa parohiala s-a sapat si tubat o fantana de 12 metri, care are in prezent noua metri de apa, s-au parchetat cele doua camere ramase neterminate s-a achizitionat si cimentul necesar construirii gardului in jurul casei parohiale.
Parohia este o parohie mica,de gradul trei, are in prezent un numar de 200 de familii cu care speram sa finalizam toate lucrarile ramase,spre lauda Lui Dumnezeu Celui in Treime slavit si spre slava sfintei Sale Biserici.
PREOT PAROH
DRUG GRECU GABRIEL
https://youtu.be/0PrdREodRqA