Parohia Sfântul Ioan – Biserica Naşterea Maicii Domnului

Biserica Naşterea Maicii Domnului

Construcţia bisericii Naşterea Maicii Domnului, a fost începută în anul 1934 la iniţiativa preotului Comănescu, de la parohia Buna- Vestire- Răducanu din Tg. Ocna.

S-a turnat fundaţia sau ridicat pereţii din cărămidă pînă cca, 2m înălţime, apoi a fost abandonată.

Lucrările au fost reluate în anul 1954 şi terminată în 1962, slujba de sfinţire, fiind oficiată de către P. S. Dr. Partenie Ciopran la data de 21 mai 1962.

În septembrie al aceluiaşi an, biserica a fost distrusă de un incediu provocat de o locomotivă a C. F. R.

Cu fondurile de la asigurare, cu ajutorul Sfintei Episcopii a Romanului şi Huşilor şi cu contribuţia enoriaşilor, biserica a fost redată cultului şi slujbelor în septembrie 1964, tot de P. S. Episcop Dr. Partenie Ciopran.

În urma cutremuruli din martie 1977 s-au impus din nou lucrări de reparaţii astfel; s- a confecţionat o centură din beton armat şi şi tiranţi interiori, s- a decapat tencuiala în exterior rostuindu- se cărămida, s- a făcut inserţia cu lapte de ciment în fisurile pereţilor şi s-a tencuit din nou.

În interior a fost retuşată, complectată pictura de către acelaşi pictor Ecaterina Ardeleanu care a executat iniţial această lucrare.
Biserica are un aspect plăcut, este dotată cu cele necesare cultului şi este folosită pentru prohodirea celor răposaţi din parohiile Sf. Ioan, Răducanu şi Sf. Gheorghe din oraşul Tg. Ocna.

https://youtu.be/usO3-BpmVvMhttps://youtu.be/ZmZqQNiBC9M

Distribuie articolul pe: