Ședinţa administrativă a preoților din Protopopiatul Onești

În contextul „Anului omagial al satului româ­nesc (al preoţilor, în­vă­ţă­torilor şi primarilor gospodari) şi Anul come­morativ al patriarhilor Nicodim Munteanu şi Iustin Moisescu şi al traducătorilor de cărţi bisericești”, la Parohia Cucuieți din Protopiatul Oneşti, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, s-a desfăşurat marți, 16 iulie 2019, şedinţa administrativă a preoților din Protopopiatul Onești. 

Cu acest prilej, Părintele Dr. Petru Pavăl de la Parohia Hârja a prezentat conferința cu titlul “Patriarhii Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu – licăriri de lumină într-o națiune ateistă”. 

Delegaţii Centrului eparhial Roman au fost părintele Valentin Băltoi, Consilier cultural, care a vorbit despre organizarea de către parohii a catehezelor, taberelor și școlilor de vară şi părintele inspector eparhial Ilarion Mâţă, care a prezentat proiectele eparhiale social-filantropice care sunt în derulare, precum şi proiectele care se doresc a se implementa în continuare.

Părintele Ioan Bârgăoanu, protopop de Oneşti, a transmis mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, tuturor preoţilor prezenţi și a adus la cunoștință câteva dintre aspectele adiminstrative și duhovnicești ale protopoiatului Onești. Dintre acestea amintim: procesiunea cu icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Giurgeni din perioada 9-13 august 2019; desfășurarea proiectului social “Masa bucuriei” la sediul propopiatului; cât și organizarea Concursului anual de “Toacă și ie moldovenească” din ziua de 20 august 2019.

Deasemenea, s-a amintit de participarea preoților din protopopiat la evenimentul hramului și al sfințirii altarului de la Metocul Chiriarhal “Sfântul Ilie” de la Berzunți. 

Un eveniment aparte, ce se va derula în perioada 16-19 august 2019, în Protopopiatul Onești, este desfășurarea celei de-a doua ediţie a evenimentului cultural-catehetic „Tânărul Oneştean” de către Asociaţia Tinerilor Ortodocşi Români (ATOR) – filiala Oneşti, în directă colaborare cu Protoieria Oneşti.

Totodată, au fost aduse în atenție și alte probleme administrative și s-a încercat soluționarea lor.

Distribuie articolul pe: