Dumnezeiasca Liturghie în Biserica cu hramul “Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul”,parohia Slănic-Moldova

Cu binecuvântarea Înaltpreasfintitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, s-a slujit dumnezeiasca Liturghie în Biserica cu hramul “Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul”,parohia Slănic-Moldova, sub protia Preacucernicului Părinte Ioan Bârgăoanu, Protopop de Onești, înconjurat de un sobor de preoți, cinstindu-l pe Marele Prooroc Ilie, patronul parohiei și al localității stațiune Slănic – Moldova.

În mod deosebit Părintele Paroh Valentin Ilie a organizat hramul parohiei avand în vedere duhovnicescul acestei zile importante, dar și lucrările de bună gospodărire. Începand din seara zile de 19 iulie s-a săvarșit slujba Vecerniei cu Litia urmată de Slujba Privegherii.

Demn de amintit este că la Dumnezeiasca Liturghie s-au împărtășit peste 100 de credincioși de toate varstele. Răspunsurile la strană au fost date de corala parohială condusă de doamna preoteasă Mihaela Ilie ceea ce a adus un plus duhovnicesc prin cântarea omofonă.

La sfârșitul slujbei au fost premiați cei 22 de copii care au participat la tabăra de vară desfășurată la Hârja și de asemenea cei 8 voluntari care s-au implicat.

În cuvântul de învățătură cu adâncă încărcătură duhovniceasca rostit de Parintele Protoiereu s-a evidențiat importanța sărbătorii Sfântului Prooroc Ilie și de asemenea părintele a felicitat comunitatea și ctitorii pentru multiplele lucrări de înfrumusețare a sfântului locaș.

Au fost cinstiti cu daruri toți cei care și-au adus aportul la înnoirea bisericii și s-au împărțit peste 300 de pachete cu alimente. Parintele Cătălin Ilie a prezentat numărul 14 al revistei anuale ,,Izvorul Număru Unu” cu articole inedite despre Valea Slanicului. După parastasul pentru ctitori, Părintele Protoiereu a sfințit Așezământul social- filantropic “Sfântul Ierarh Spiridon” și Librăria bisericească “Sfânta Varvara”.

Alese mulțumiri tuturor celor care cu dragoste au înfrumusețat sărbătoarea Slănicului spre slava lui Dumnezeu și mântuirea noastră!

Distribuie articolul pe: