Cu puterea Crucii Tale, Doamne, miluiește-ne pe noi!

Cea de-a doua zi a Postului Adormirii Maicii Domnului, prilej de reactualizare a relației dintre Mântuitorul Hristos și lume prin mijlocirea Maicii Sale Preacurate, în Parohia Jevreni, cler și popor s-au adunat împreună în rugăciune.

Cu binecuvantarea Înaltpreasfințitului Părinte IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului s-a săvârșit slujba de sfințire a unei Troițe de către un sobor de preoți sub protia părintelui protoiereu Ioan Bargaoanu.

Situata pe Culmea Petricica ce străjuiește cursul mijlociu al râului Trotuș, Troița este una de dimensiuni impresionante, având peste 11 metri înălțime și o deschidere a brațelor de 5 metri. Inițiativa parintelui paroh Mircea Enache a fost susținută de familia Bontaș Dorel și Simona Elena, Primaria și Consiliul local al Comunei Ștefan cel Mare precum și de alți credincioși. Slujbei de sfințire ia urmat parastasul pentru eroii neamului din localitate, mulți dintre ei căzuți în Primul Război Mondial.

În cuvântul de învățătură de la final, părintele protoiereu a explicat celor prezenți câteva aspecte legate de cinstirea Sfintei și de viață făcătoarei Cruci precum și faptul că în ziua de 1 august Biserica prăznuiește scoaterea ei, după o veche tradiție Constantinopolitana. De asemenea în cuvântul de mulțumire, părintele paroh, a subliniat faptul că înălțarea unei asemenea Troițe este strâns legata de opera Sfinților Împărați Constantin și Elena, ocrotitorii parohiei Jevreni.

Cu puterea Crucii Tale, Doamne, miluiește-ne pe noi!

Distribuie articolul pe: