Prima întâlnire din anul școlar 2019-2020, a profesorilor de religie ortodoxă din cercul pedagogic Onești.

Astăzi 12 septembrie 2019, la sediul Protoieriei Onești a avut loc prima întâlnire din anul școlar 2019-2020, a profesorilor de religie ortodoxă din cercul pedagogic Onești.

La ședință a fost invitat și părintele protopop Ioan Bârgăuanu.
După rugăciunea rostită în comun, părintele protoiereu a enumerat activitățile desfășurate la școlile de vară din Onești și Tg.Ocna.S-a pus accent pe efortul depus de cadrele didactice participante, dar și pe frumoasa implicare a tinerilor din ATOR Onești și a celorlalți voluntari de la unitățile școlare din cele două localități.

Părintele Ioan a mulțumit profesorilor pentru dragostea de care au dat dovadă spunând că și-au demonstrat calitățile de „ucenici ai lui Hristos” în faptă și în cuvânt.
În partea a doua a întâlnirii , părintele protopop a vorbit despre venirea Înaltpreasfintitului părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Protopopiatul Onești,pe data de 16 septembrie 2019, în cadrul proiectului,, Lăsați copiii să vină la Mine”, pentru slujba de binecuvântare a copiilor la început de an școlar, în localitățile: Tg.Ocna, Onești și în satul Conți.
În ultima parte a întâlnirii,s-a alăturat celor prezenți și părintele inspector Ilarion Mâță,care a vrut să mulțumească profesorilor implicați în tabăra de vară organizată la Harja. Sfinția sa a vorbit și despre un nou proiect care se va desfășura în Protopopiatul Onești, în colaborare cu magazinul Profi,numit ,, Sănătate la un click distanță” , proiect care vizează diagnosticarea cât mai timpurie a bolilor la persoanele vârstnice.

A fost o seară minunată,cu multe propuneri de activități și proiecte pe care sperăm cu ajutorul Bunului Dumnezeu să le realizăm.

Pr. Benone Paul Vasai

Distribuie articolul pe: