Hram la Parohia “Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Comuna Dofteana

În ziua de 14 octombrie 2019, de sărbătoarea închinată Sfintei Cuvioase Parascheva, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului s-a desfășurat primul hram de după sfințire al Parohiei “Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Comuna Dofteana.

Bucurie a ctitoriei și o tihnă liturgică aparte a însemnat acestă zi pentru credincioșii Parohiei Dofteana II. Parintele Paroh Iustin Isache împreună cu credincioșii au organizat o frumoasă sărbătoare cu ocazia hramului comunității parohiale.

Amintim faptul că noua biserică a fost construită în decursul unui singur an, având sprijinul credincioșilor și oamenilor de bine din localitate, al Consiliului Local și al Primăriei Comunei Dofteana, care su sprijinit acest nobil proiect al ridicării unei biserici în mijlocul acestei comunități.
Sfântul locaș a fost sfințit de către Arhiepiscopul Ioachim al Romanului si Bacălui în luna octombrie 2018.

La evenimentul hramului din acest an au participat Părintele Protopop Ioan Bârgăoanu, preoții din Comuna Dofteana, preacuvioși părinți si binecredincioși creștini care s-au rugat și împărtășit de darurile tainice ale Dumnezeieștii Liturghii!

Au mai participat și consilieri locali, domnul primar Ioan Bujor, ctitori ai acestui frumos ansamblu parohial.

Distribuie articolul pe: