IPS Ioachim a sfințit capela Parohiei Răcăuți

Comunitatea Parohiei Răcăuţi din comuna Buciumi, Protopopiatul Oneşti, nu departe de Borzeşti, leagănul copilăriei binecredinciosului voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt, a primit, sâmbătă 19 octombrie 2019, la ceas de Vecernie vizita Părintelui Arhiepiscop Ioachim, care a sfințit   lucrările de zidire a unei capele a Învierii ce va purta hramul „Sfânta Mare Muceniță Varvara”.

La acest moment duhovnicesc special pentru viața unei comunități de credință au participat PC. Pr. Ioan Bârgăoanu, Protopop al Protoieriei Oneşti, Părintele Stareț Benedict de la Mănăstirea “Schimbarea la Față” din Berzunți, preoţi din cuprinsul protopopiatului, reprezentanţi ai autorităţilor locale, precum şi mulţime de popor, aducând prin aceasta laudă lui Dumnezeu, Care i-a ocrotit şi învrednicit să împlinească această lucrare. 

Toți cei prezenți au avut binecuvântarea de a se închina la moaștele Sfintei Mucenițe Varvara aduse de către Părintele Elisei Roncea de la Biserica din Salina Târgu Ocna.

După slujba de sfințire, IPS Părinte Ioachim a adresat un cuvânt catehetic în care a explicat importanța sfințirii unei capele a Învierii și legătura pe care trebuie să o păstrăm prin rugăciune cu moșii și strămoșii noștri mutați în Veșnicia lui Dumnezeu.

Ridicarea acestei capele s-a dovedit a fi necesară ca spaţiu de comemorare şi de pomenire a celor răposaţi şi de compasiune pentru familiile îndoliate, oferind un cadru potrivit normelor actuale. Cu ajutorul credincioşilor parohiei, la care s-a adăugat efortul material al Consiliului Local, precum şi sprijinul financiar al unor oameni de bine ce au dorit să-şi înscrie numele în rândul ctitorilor înnoitori, lucrările capelei s-au finalizat în toamna anului 2019, a declarat preotul paroh Mitică Dodiu.

           ….

Piatra de temelie pentru zidirea acestei capele mortuare, a fost pusă de IPS Ioachim în ziua de 29 octombrie 2017, odată cu sfințirea Așezământul social-filantropic ridicat într-un timp foarte scurt și pus sub ocrotirea Sfântului Cuvios Iosif de la Văratec sub coordonarea părintelui Ionuț Ilie Comisu, paroh în acea perioadă. (pr. Daniel-Ionel Marari)

https://youtu.be/mV5woijAE7Q

Distribuie articolul pe: