Zi de sărbătoare la Parohia Cașin II din Comuna Cașin.

Duminică 8 Martie 2020, în parohia Cașin II, Protopopiatul Onești, a avut loc un eveniment pastoral deosebit prin aducerea la cunoștința binecredincioșilor din această parohie a faptului că au un nou preot paroh.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, sub protia Părintelui Protopop Ioan Bârgaoanu, al Protoieriei Onești, un sobor de preoți au oficiat Dumnezeiasca Liturghie. După citirea Pastoralei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din prima Duminică a Postului Mare, a fost anunțată decizia Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului prin care Părintele Ciprian Bohălțeanu a fost numit paroh al Parohiei Cașin II.

Părintele a fost primit cu bucurie de credincioșii prezenți la acest eveniment deosebit din viața comunității. În cuvântul său, protoiereul de Onești l-a prezentat credincioșilor pe Părintele Ciprian, asigurându-i de purtarea de grijă pe care Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului o are pentru binecredincioșii fii duhovnicești ai Văii Cașinului.

La final, Părintele Ciprian Bohălțeanu, noul paroh, a adresat un cuvânt de mulțumire tuturor celor prezenți.

Distribuie articolul pe: