Rugăciune la sfârșit de an școlar pentru elevii Școlii din Cașin

Elevii Școlii Gimnaziale „Învățător Neculai Pâslaru”, din Cașin au ales să încheie cursurile acestui an școlar în rugăciune. Astfel, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, aceștia, împreună cu dascălii lor, educatori, învățători, profesori, au participat marți, 7 iunie, la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie săvârșită la biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”, din Cașin. Elevii au fost însoțiți și de doamna director Nadia Elena Manea.

Din soborul slujitorilor au făcut parte părinții parohi Marius Cojocaru, Ciprian Bohălțeanu, și Ionuț Căciulă, părintele Ioan Bucă, apropiat al elevilor din Cașin și părintele Florin Robert Blănaru, profesorul lor de Religie.

Elevii și profesorii I-au mulțumit lui Dumnezeu pentru ajutorul și binecuvântarea revărsate asupra lor în acest an școlar.

Totodată, evenimentul a vrut să fie și o mulțumire adusă cadrelor didactice. În semn de gratitudine față de munca și efortul depuse la catedră, acestea au primit flori și o carte, „Noul Testament cu Psalmii”.

Pentru ca bucuria să fie deplină, elevii s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului Iisus Hristos, iar la sfârșitul slujbei au primit dulciuri.

Totodată, în cadrul Sfintei Liturghii au fost înălțate rugăciuni pentru odihna sufletelor celor care au învățat de-a lungul timpului în Școala Cașin sau au trudit la catedra acesteia și au trecut la cele veșnice.

Activitatea s-a desfășurat în contextul declarării anului 2022 ca „Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului” și se înscrie în proiectul „Biserica, Școala și Satul meu”, proiect aflat la a treia ediție.

Distribuie articolul pe: