Instalarea noului preot în Parohia „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” din Coțofănești

Cu binecuvântarea Înaltpreasfintitului Părintelui nostru Ioachim, astăzi, 13 iunie, în Parohia „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” din Coțofănești a fost săvârșită Sfânta Liturghie în sobor de preoți sub protia Părintelui Protopop Ioan Bârgăoanu, cu ocazia aceasta fiind instalat un nou paroh în această parohie în persoana Părintelui Vasilică Leru, prin decizie eparhială, în locul Părintelui Vasile Florea.

La eveniment au participat o mulțime de credincioși, autorități locale, Domnul Primar al Comunei Coțofănești, Viorel Olariu, precum și invitați din partea părintelui nou instalat.

În cuvântul de învățătură Părintele Vasilică Leru a apreciat faptul că transferul în această parohie este o responsabilitate pentru sfinția sa, angajându-se în lucrarea pastoral-misionara în această comună cu toată râvna și priceperea. Credem că dragostea pentru slujirea lui Hristos va aduce roade duhovnicesti în parohia nouă pe care părintele o va păstori.

Menționăm că domnul Primar Viorel Olariu a acordat, prin hotărârea Consiliului local, titlul de cetățean de onoare Părintelui Romulus Vasile Florea.

Răspunsurile la strană au fost date de corala psaltică academică Byzantion, condusă de Profesorul și dirijorul Adrian Sârbu, ceea ce a făcut ca slujba să fie cu totul deosebită.

În această zi, 13 iunie, sărbătorim și aducerea moaștelor Sfintei Cuvioase Parascheva în Moldova de către Mitropolitul Varlaam al Moldovei, împreună cu domnitorul Vasile Lupu, această dată fiind importantă pentru comuna Coțofănești deoarece în zonă există o evlavie deosebita pentru Sfânta Parascheva.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

Distribuie articolul pe: