Hristos a Înviat!

Hristos a Înviat!

Călăuziți de Lumina Învierii Mântuitorului și binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Sfântă zi de Paști, Părintele Protopop Ioan Bârgăoanu, alături de Părintele Petrică Cuibar de la Capela Spitalului Municipal Onești au pus un zâmbet, o sclipire de lumină, o binecuvântare de sănătate, pernuțe pufoase și dulciuri în mânuțele copiilor internați la secția de Pediatrie.

Pentru că Mântuitorul nostru Iisus Hristos, cel ce ne-a dat lumina Învierii şi a deschis poarta vietii vesnice nu i-a iubit pe copii numai ca modele neştiutoare ale candidaţilor la desăvârşirea Împărăţiei, dar şi ca adevăraţii mijlocitori ai adevărului.

Neştiinţa lor e mai luminată decât învăţatul învăţaţilor; nevinovăţia lor e mai puterni­că decât înţelepciunea ce se răsfrânge în vorbele întreţesute de raţionamente.

Numai oglinda netedă din ochii puri ai copilului poate primi răsfrângerile revelaţiei. „Mulţumescu-Ţi Ţie, Părinte – strigă într-o zi – Doamne al cerului şi al pământului, că ai ascuns acestea de cei înţelepţi şi pricepuţi şi le-ai descoperit pe ele pruncilor” (Matei 11,25).

Distribuie articolul pe: