Finalul campaniei de Combatere a Delincvenței Juvenile și a Abandonului Școlar în rândul tinerilor – ediția a IV-a.

Finalul campaniei de Combatere a Delincvenței Juvenile și a Abandonului Școlar în rândul tinerilor – ediția a IV-a.

Astăzi 13 iunie, în sala “Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan Teologul” a Protopopiatului Onești, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a avut loc finalul Campaniei de Combatere a Delincvenței Juvenile și a Abandonului Școlar în rândul tinerilor – ediția a IV-a.

Având drept parteneri Administrația Națională a Penitenciarelor – Centrul Educativ Tg. Ocna și Şcoala Gimnazială nr. 7 din Tg. Ocna, în acest an școlar au fost desfășurate 9 acțiuni având peste 600 de beneficiari direcți, elevi ai școlilor gimnaziale și liceelor de pe raza Protoieriei Onești sau interni ai Centrului Educativ, și o arie vastă de beneficiari indirecți precum cadre didactice, preoți, consilieri școlari și părinți din comunitățile cu tineri cu risc înalt de abandon școlar.

La această acțiune de final de campanie și diseminare au fost prezenți ca în fiecare an susținători ai Proiectului:
Părintele Inspector Ilarion Mâță din partea Arhiepiscopiei, Ciobanu Aida, Director la Centrul Educativ din Tg. Ocna împreună cu echipa sa de psihologi, educatori și interni care au prezentat pe lângă activitățile Centrului și importanța pe care acest proiect o are în reintegrarea socială a tinerilor din Penitenciar, reprezentanți ai Poliției locale și Inspectoratului Județean de Poliție – Direcția de Analiză și Prevenire a Criminalității, centrul de prevenire, evaluare și consiliere antidrog Bacău, Agenția națională împotriva traficului de persoane, Spitalul Penitenciar Tg. Ocna cu Proiectul de prevenție antidrog, elevi și cadre didactice din învățământul oneştean.

Mulțumim tuturor participanților și promitem relansarea proiectului la toamnă, ediția a V-a, cu idei noi, interactive, care să aducă conștientizarea în rândul tinerilor că libertatea este un dar unic, divin, care poate fi păstrat cu responsabilitate și asumare.

Bianca Bolocan, asistent social al Protoieriei Onești

Distribuie articolul pe: