IPS Ioachim a slujit la Mănăstirea „Schimbarea la Față a Domnului” de la Berzunți

Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a slujit de sărbătoarea Schimbării la Față la Mănăstirea din localitatea Berzunți, județul Bacău, Protopopiatul Onești, alături de un sobor de preoți coordonat de părintele Ioan Bârgăoanu, protopop de Onești, și în prezența a câteva sute de credincioși.

Mănăstirea „Schimbarea la Față a Domnului” de la Berzunți a îmbrăcat veșminte de sărbătoare în ziua de 6 august a.c. Curtea mănăstirii s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru mulțimea credincioșilor care au participat la sărbătoarea hramului acestui așezământ monahal.

La bucuria duhovnicească a obștii monahale a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, care a oficiat Sfânta Liturghie arhierească alături de un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Ierarhul a explicat semnificația mistică și tradițională a sărbătorii din această zi.

Tot acum, a fost săvârșită slujba Parastasului pentru părintele Arsenie Voaideș, fostul stareț și ctitor al mănăstirii.

La finalul slujbei, părintele stareț Benedict Carp a mulțumit Ierarhului pentru prezență și binecuvântări și a oferit acestuia o icoană și un buchet de flori. Toți pelerinii au primit din partea mănăstirii pachete cu alimente.

Mănăstirea „Schimbarea la Față” – Sf. Sava este unul din cele mai vechi așezăminte monahale existente în cuprinsul Eparhiei noastre. A fost ridicată în anul 1829 de ieromonahul Varlaam şi ieroschimonahul Vasile, considerat cel mai de seamă ctitor al aşezământului eclesial și al cărui mormânt este aşezat în naosul bisericii. Edificiul monahal a fost închis în anul 1962 şi lăsat în paragină în timpul regimului comunist, iar după anul 1990 a fost redeschis, încredinţându-i-se Părintelui Protosinghel Arsenie Voaideş conducerea şi administrarea acestuia. Actualmente, mănăstirea ”Schimbarea la Față” – Sf. Sava Berzunți este unul dintre cele mai frumoase și căutate locuri de pelerinaj din Eparhia Romanului și Bacăului. (pr. Daniel Ionel Marari)

Distribuie articolul pe: